Roller derbyn alkeiskurssi järjestetään seuraavan kerran syyskuussa 2016. Kurssi alkaa 16.9. 18:00 Tolkkisten monitoimitalolla (Korpisuontie 5). Tunteja on kaksi kertaa viikossa, perjantaisin (18–20 Tolkkisissa) ja sunnuntaisin (13:30–14:30 Porvoon urheiluhallissa) ja kestää lokakuun loppuun saakka, jona aikana opetetaan lajissa vaadittavat perustaidot. Alkeiskurssin hinta on 40€ ja se maksetaan myöhemmin toimitettavien ohjeiden mukaan. Jos / kun luistelijat ovat alkeiskurssin jälkeen täynnä derbyrakkautta, voi harrastusta siirtyä jatkamaan muun joukkueen mukana. Seuran liittymismaksu on 40€ ja kuukausimaksu 20€.

Alkeiskurssimme vetäjät vastaavat mielellään kaiken maailman kysymyksiin, ota rohkeasti yhteyttä pistämällä sähköpostia osoitteeseen porvoorollerderby@gmail.com!

Sitä tuoreinta lihaa, eli roller derbyn alkeiskurssi

Ennen ensimmäisiä alkeiskurssin tunteja jännittää. Sitä on jostain huomannut että tällainen tilaisuus on tarjolla, kivalta näyttää noi luistimet hei ja pitäiskö mennä kokeilemaan? Kokeilemassa oli jännää ja tuli ilmoittauduttua alkeiskurssille. Luistimet ja suojat piti hommata etukäteen ja se se vasta olikin vaikeaa, onkohan nämä nyt edes pätevät vehkeet harrastaa tätä. Hammassuojien muotoilusta ei huvita edes puhua, se oli traumaattinen kokemus. Ei välttämättä huvita puhua muutenkaan. Nyt on uusia ihmisiä ympärillä ja apua, toi toinen menee noin kovaa jo. Polvet sakkaa ja katsetta ei meinaa saada nostettua lattiasta. Välillä tuntuu että nyt kyllä jännittää jo ihan liikaa, ei tämä ole enää edes kivaa.  Miksi ihmeessä tätä pitäisi jatkaa? Lihaksiin sattuu ja vielä pitäisi tehdä lisää, epäreilu on tuo ohjaaja, eihän se itse edes osaa täydellisesti.

Kun jatkaa vaikka epämukavuusalue on niin kovin epämukava, niin pikkuhiljaa sitä alkaa huomaamaan että nämä muut tässä ympärillä ovat ihan samassa jamassa. Sille nopealle tyypille on joku muu juttu vaikea ja tuon kanssa kun juttelin niin hammassuojien muotoilu, se oli ihan yhtä kamalaa sen mielestä ja siitä riitti puhetta vaikka kuinka. En muista sen nimeä vielä, mutta naurattaa kun ajattelenkin sitä ja meidän hammassuojia. Tuolla toisella oli vähintään yhtä huonoja kokemuksia koululiikunnasta kuin itsellä ja tuon kanssa meillä on koulun liikuntatunneista suunnilleen yhtä kauan.

Sitten sitä alkaa odottaa. Kaksi tuntia treenejä, kaksi tuntia aikaa keskittyä oppimaan uusia liikeratoja ja vain tekemään mitä käsketään. Ei tarvitse miettiä elämän tarkoitusta tai sitä kadonnutta vihreää sukkaa, sitä on läsnä eri tavalla on kun on vain yksi päämäärä. Nämä on mun tyyppejä, minä olen osa tätä. Liikunnasta saattaa tulla myös mukava fiilis ja kisailu kurssikaverin kanssa auttaa ylittämään omia rajoja huomaamatta. Tajuat tehneesi luistimilla juttuja joihin et todellakaan uskonut pystyväsi kun ekaa kertaa laitoit luistimet jalkaasi.

Tule katsomaan oltaisko me just sun tyyppejä, tule alkeiskurssille!