Sain alun perin kuulla Roller Derbystä kaveriltani joka oli hurahtanut täysin tähän mystiseen lajiin. Hänen jatkuvat fb-päivityksensä Roller Derbyn ihanuuksista lähinnä ärsyttivät, ja en voinut ymmärtää miksi kukaan haluaa vapaaehtoisesti luistella ihmisiä päin ilman kokovartalopehmusteita suojanaan. Tai ylipäänsä! Mitä hauskaa siinä muka on? Päätin tutkia asiaa tarkemmin ja keväällä 2016 kävin katsomassa PRD:n divaripeliä Jyväskylää vastaan. Peliä katsellessani huomasin pari asiaa. En ymmärtänyt mitään pelistä mutta se näytti ihan sairaan hauskalta! Päätinkin että tätä on pakko päästä kokeilemaan.

Seuraavissa Open skateissä kävin kokeilemassa luistelua, ja pysyin kuin ihmeen kaupalla pystyssä! Siitä se ajatus sitten lähti, ja ilmoittauduin Fresh Meat kurssille, joka pidettiin samana keväänä. Fresarikurssilla oli vain mukana uudet luistelijat ja vetäjinä toimivat pari kolme pelaajaa PRD:stä. Kurssin aikana opin perus luistelutekniikkaa eli eri tapoja pysähtyä, kaatua, nousta ylös, kääntyä etuperin-takaperin luisteluun ja paljon muuta.

Vaikka treenit olivat vain kerran viikossa niin pystyin joka kerta huomaamaan edistyneeni jossakin asiassa. Ja niinä huonoina päivinä kun tuntui että mikään ei onnistunut, niin pystyin luottamaan siihen että vetäjät ja muut fresarit kannustivat ja saivat taas paremmalle mielelle. Fresarikurssilta mieleen jäi päällimmäisenä kurssin ihanat vetäjät ja niiden kyky kannustaa ja ohjeistaa kun jokin tuntui vaikealta, niin kuin esim. kääntymiset olivat minulle.

Kurssin päätyttyä liityinkin joukkueeseen ja olen nyt treenannut muutaman kuukauden muiden pelaajien kanssa. Nyt voin itsekin, kaverini tavoin, sanoa hurahtaneeni täysin Roller Derbyyn!

Christine #25